قابلمه هم قابلمه های قدیم
قابلمه هم قابلمههای قدیم
معروف است پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج می برند، داشتن یک دستبند مسی را توصیه میکنند و دلیل این امر را هم کمبود یونهای مسی در خون ذکر میکنند که با تماس دست بندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته میشود.
از سوی دیگر محققین، یکی از علتهای بروز بیماری آلزایمر را رسوب یونهای آلومینیوم در مغز عنوان میکنند. تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت و پز غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمههای مسی استفاده میکردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار داشت.
هیچکس نمیدانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد. فقط میدانستند که برای پخت غذا خیلی لازم است. داستان از این قرار است کمبود یون مس باعث میشود که شما دائم احساس رخوت و خوابآلودگی وکسالت کرده و مدام دهندره کنید. درضمن هیچ کارخانه دارویی نمیتواند از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کند... و قرص که مثلاً به اسم قرص آهن به خرود شما میدهند، شامل مولکول آهن است که برای بدن هیچ کاربردی ندارد.
ولی تا اینجا بدانید که قابلمه مسی، از یون آژاد شده این ظرف استفاده شرده و در بدن شما احساس نشاط و انرژی فوقالعاده ایجاد میکند و دیگر از دهندرگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامت جسمی مخصوصاً برای خانمهای نزدیک به دوران عادت ماهیانه میشود. ولی در دهه 50 نمکیهایی آمدند که داد میزدند:«قابلمه مسی ... کفگیر آهنی خریداریم» و باقیمت مناسب این قابلمهها را میخریدند و به جای آن قابلمه آلومینیومی میدادند که بهش میگفتند روحی. هیچ کس هم در آن دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قرار است برود؟!
حالا هم ظروف تفلون و استیل آمده که مدعی هستند غذا داخل آن زود میپزد و به کف ظرف نمیچسبد. ولی اغلب مردم خبر ندارند که همین یونهای مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلومینیوم و ... میتوانند درجا، یک کودک 6 ماهه راظرف یک سال به بیماریهای کمخونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی 5 سال به بیماریهای کبدی و خونی طحال دچار کنند و بعد هم ... سرطان.
به همه دوستان توصیه می شود حتماً برای پخت غدا (مخصوصاً آبکی) از قابلمه مسی وگفگیر آهنی استفاده کنید. حداقل برای یک بار هم شده تاظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتان ببینید.
جالب است بدانیدکه در شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجان) یک تکه آن یا نعل اسب وسط خورشت میاندازند تا حسابی رنگ بگیرد. این کار باعث آزاد شدن یونهای آهن وسلامتی بدن میشود. اگر دقت کرده باشید، درصد ابلا به بیماریهای خونی و سرطان خود در مازندران و گیلان تقریباً نزدیک به صفر است.